TR | EN
YDTÖS-7/2023 AKADEMİK KADROSU BELİRLENDİ
12.01.2023
Öne çıkan görsel

Sertifika programımıza başvurular tamamlanmış olup programın teorik dersleri afişte belirtilen akademik personel tarafından 23 Ocak - 3 Şubat 2023 tarihlerinde yüz yüze şeklinde gerçekleştirilecektir. Özellikle şehir dışından programımıza iştirak edecek hocalarımızın Eskişehir'e gelişlerinde bir sorun olması hâlinde programda değişiklik yapma hakkı merkez müdürlüğüne aittir.

Lütfen gözlem ve uygulama dersleri ile ilgili aşağıdaki açıklamaları okuyunuz!

GÖZLEM DERSLERİ HAKKINDA

Sertifika programımıza kayıt sırasında tercih ettiğiniz güne göre gözlem dersine katılmalısınız. Gözlem dersi olan günlerde teorik dersler de devam edecektir. Gözlem dersleri kursiyerlerin pasif olarak yer aldıkları, TÖMER öğretim görevlilerinin yabancı uyruklu öğrencilerle ders yaptıkları B1 düzeyindeki sınıflarda yapılmaktadır. Her kursiyer gözlem dersi sonunda kendilerine verilecek olan sınıf içi değerlendirme formunu doldurmalıdır. Formlar gözlem dersi günü derslikte dağıtılacaktır. Gözlem dersleri, teorik dersler gibi Turizm fakültesi zemin kattaki A-04 amfisinde yapılacaktır.

24 Ocak 2023 Salı günü saat 15.30'da başlayacak gözlem dersine gelecek öğrenci listesi için tıklayınız.

26 Ocak 2023 Perşembe günü saat 15.30'da başlayacak gözlem dersine gelecek öğrenci listesi için tıklayınız.

 

UYGULAMA DERSLERİ HAKKINDA

Gözlem dersleri B1 sınıflarında yapılacağı için uygulama derslerinde de her kursiyerin bir B1 konusu anlatması beklenmektedir. Anlatım/sunum en fazla 15 dakika olmalıdır. Anlatılacak konuyu her kursiyer B1 kitabındaki dört beceriden (okuma, dinleme, konuşma, yazma) birini seçerek belirlemelidir. B1 kitabının pdf dosyasına ulaşmak için tıklayınız ve bu kitabın içindekiler kısmından bir konu belirleyiniz. Belirlediğiniz konuyu sınıfta sizi yabancı uyruklu öğrenciler dinliyormuş gibi en fazla 15 dakika içerisinde aktarmanız beklenmektedir. Belirlenen konu ile ilgili yapılacak sunumda kitap içerisindeki metinler birebir kullanılmamalı, kitaptaki metni model alarak kendi metninizi oluşturmalısınız. (Örneğin; kitapta "Nasıl Bir Ev Arıyorsunuz?" konusunu seçtiniz ve 15 dakika içerisinde bitecek sınıf içi bir etkinlik planladınız. Bu etkinlikte önce sınıftan bir kişiye metni okutmayı sonra da soru-cevap şeklinde öğrencilerin düşüncelerini almayı planlıyorsunuz. Okutacağınız metin kitaptakinden farklı olmalıdır. Kitaptaki metni model alarak yeni bir metin oluşturmanız beklenmektedir.) Eğer seçtiğiniz konu çerçevesinde sınıfta size eşlik etmesini istediğiniz bir öğrenci grubuna ihtiyaç duyuyorsanız kendi grubunuzda olan birkaç kişi ile görev dağılımı yapabilirsiniz. (Örneğin; seçtiğiniz konu kapsamında kısa bir metnin okunması ve bu metne dair soruların cevaplanması isteniyorsa grubunuzdan birkaç kişiye bu rolü vererek yardımlaşabilirsiniz.) Uygulama derslerinde yabancı uyruklu öğrenciler tercih edilmemektedir. Çünkü farklı/eksik/yanlış aktarılacak herhangi bir konunun daha sonra öğrenciye düzelttirilmesinde sorunlar ortaya çıktığından uygulama derslerinde sınıfınızda yabancı uyruklu öğrenci bulunmayacaktır.

Uygulama dersleri TÖMER dersliklerinde yapılacaktır.

30 Ocak 2023 Pazartesi günü uygulama yapacak kursiyer listesi için tıklayınız.

31 Ocak 2023 Salı günü uygulama yapacak kursiyer listesi için tıklayınız.

1 Şubat Çarşamba günü uygulama yapacak kursiyer listesi için tıklayınız.

 

NOT: Gözlem ve uygulama derslerinin olduğu günlerde teorik dersler de devam etmektedir. (Genel ders programına erişmek için tıklayınız.)