Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı

Sertifika programı farklı konulardan oluşan 60 saat teorik dersten ve 20 saatlik uygulama derslerinden oluşmaktadır. Uygulama dersleri yabancı öğrencilerle birlikte yapılmaktadır. Genellikle 2 hafta süren sertifika programına Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Türkçe Eğitimi, Karşılaştırmalı Edebiyat, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Dil Bilim, Sınıf Öğretmenliği, yabancı dil ve edebiyatı (İngiliz Dili ve Edebiyatı, Rus Dili ve Edebiyatı, Arap Dili ve Edebiyatı vb.) bölümlerinde okuyan (3 ve 4. sınıf öğrenciler) ya da bu bölümlerden mezun olan adaylar kabul edilmektedir. MEB'de ya da özel öğretim kurumlarında öğretmenlik yapan adaylar da sertifika programına dahil olabilmektedirler. Sadece programı başarıyla tamamlayan adaylara sertifika verilmektedir.

2024 YILI SERTİFİKA PROGRAMI

Detaylı bilgi için tıklayınız...