İL GÖÇ İDARESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
28.10.2022

Eskişehir İl Göç İdaresi Müdürlüğü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)'inde Türkçe hazırlık eğitimi alan yabancı uyruklu öğrencilerin Eskişehir'deki ikamet izni alma süreci ile ilgili yasal prosedürler hakkında 27.10.2022 Perşembe günü bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. İl Göç İdaresi Uyum ve İletişim Grup Başkanı ve Araştırma İstatistik ve Projeler Çalışma Grup Başkanı Anıl ARSLAN, Yabancılar Çalışma Grup Başkanı Cengiz HIŞMAN, Rusça tercümanı Aleyna PEHLİVANOĞLU, İngilizce tercümanı Viktoriya KOYUN, Arapça tercümanı Hicran KOÇAK'ın katılımıyla düzenlenen toplantıya Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan DEMİRAL, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Oktay BERBER, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Tuba ONAT ÇAKIROĞLU, YTB Temsilcisi Buket YANKIN ve TÖMER öğretim elemanları da iştirak etti. Göç İdaresi yetkilileri ikametle ilgili işlemlerde Yabancı İletişim Merkezi (YİMER)'ne başvurulabileceğini belirterek suistimal etmek isteyenler hakkında uyarılarda bulundu ve her türlü konuda ALO 157 hattından 7/24, altı dilde hizmet verildiğini ifade ettiler. Toplantı sonunda yabancı uyruklu öğrencilerin bilgi almak istedikleri konularla ilgili yönelttikleri sorular cevaplandı.