TR | EN
Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı-6/2022 Sertifika Töreni
16.03.2022
Öne çıkan görsel

Programda başarılı olan kursiyerler için ESOGÜ OTEL'de sertifika töreni düzenlendi.

ESOGÜ TÖMER’in Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Töreni Gerçekleştirildi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESOGÜ TÖMER) yabancılara Türkçe eğitimi verecek öğretici adaylarına alanla ilgili temel ilke ve süreçleri aktaran “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı”nın altıncısını 14-25 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleştirdi. Merkezin gelenekselleşen faaliyetlerinden biri olan sertifika programında 60 saat çevrim içi teorik ders ile birlikte 20 saat yüz yüze uygulama/gözlem dersi alan katılımcılar her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitimlerini başarıyla tamamlamışlardır.

Sertifika programındaki teorik derslerde 14 akademisyen görev aldı. ESOGÜ ve diğer üniversitelerde görev yapan akademisyenler dışında Yunus Emre Enstitüsü ve TÜRKSOY gibi uluslararası faaliyetler yürüten kuruluşlarda görevli akademisyenler de bilgi ve tecrübelerini teorik derslerde kursiyerlerle paylaştılar. Kursiyerler yabancı uyruklu öğrencilerin bulunduğu sınıflarda katıldıkları gözlem derslerinde ise TÖMER’de görevli akademisyenlerin Türkçe öğretim süreçlerini yerinde görerek deneyim elde ettiler. Bu tecrübelerini daha sonra kendilerine verilen konuların anlatımı için hazırladıkları materyallerle uygulama derslerinde kullanma imkânı elde ettiler. Uygulama derslerinde başarılı bulunan kursiyerler eğitimlerini tamamlamış oldular.

Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programına katılan kursiyerler fakültelerin Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türkçe Eğitimi, Türkçe Öğretmenliği, Karşılaştırmalı Edebiyat, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Dil Bilim, Sınıf Öğretmenliği, yabancı dil ve edebiyat (İngiliz Dili ve Edebiyatı, Rus Dili ve Edebiyatı, Arap Dili ve Edebiyatı vb.) bölümlerinde okuyan lisans (3. ve 4. sınıflar) ile yine bu alanlarda eğitimine aktif devam eden yüksek lisans ve doktora öğrencileri, öğretmenler ve öğretim elemanlarından oluşmaktadır.

ESOGÜ TÖMER’in Sertifika Töreni, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Arslantaş (Rektör Vekili) ve Prof. Dr. Kamil Çolak, TÖMER Yönetim Kurulu Üyeleri, Türk Dili ve Edebiyatı ile Karşılaştırmalı Edebiyat bölümlerinin öğretim üyeleri, TÖMER öğretim elemanları ve personelinin katılımıyla 11 Mart 2022’de ESOGÜ Otel’de yapıldı. Program açılış konuşmaları ile başladı. Törenin açılış konuşmasında TÖMER Müdürü Prof. Dr. İbrahim Şahin, Türkçe’nin ve yabancılara Türkçe öğretiminin öneminden söz ettikten sonra genç katılımcılara verilen sertifikalarını en iyi şekilde değerlendirmelerini dileyerek sözlerini tamamladı. Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Arslantaş ise dünyada Türkçe’ye her geçen gün ilginin arttığından bahsederek TÖMER’in programına katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Program Öğr. Gör. Dr. Tuncay Dağlı şefliğinde ESOGÜ HAMER’in müzisyenlerinin icra ettikleri Türk Sanat Müziği şarkılarını Arnavutluk’tan Lunisa Saraçi, Filistin’den Mennah Izghaibi, Tanzanya’dan Terry Elias Maholo isimli TÖMER’in yabancı uyruklu öğrencilerinin seslendirdiği mini konserle devam etti. Konserin ardından Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı’nı başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikalarının takdim edilmesinin ardından verilen kokteylle sertifika töreni sona erdi.

 

 

 

 

(Törene dair bazı web sayfaları:   https://www.haberturk.com/eskisehir-haberleri/95516083-esogu-tomerde-yabanci-dil-olarak-turkce-ogretimi-sertifika-toreni - https://www.iha.com.tr/eskisehir-haberleri/universiteliler-24-saat-kesintisiz-suren-eso-fikir-kampi-etkinliginde-bulustular-3572533/ )