TR | EN
YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE ÖĞRETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI-2018 SERTİFİKA TÖRENİ
31.01.2018
Öne çıkan görsel

“Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı-2018” ESOGÜ TÖMER’de Başarıyla Tamamlandı

Üniversitemiz Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)’nin 15 Ocak-02 Şubat 2018 tarihleri arasında düzenlediği “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı-2018”i başarıyla tamamlayan 69 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

ESOGÜ OTEL’de düzenlenen törenin açılışında konuşan TÖMER Müdürü Prof. Dr. Ferruh Ağca, yurt dışından gelen öğrencilere Türkçe öğretmenin yanı sıra Türkçe öğretimi dergisi, kitap hazırlığı, sempozyum ve kongreler, çeşitli kültürel etkinlikler ve sertifika programları düzenlemenin de TÖMER‘in görevleri arasında yer aldığını belirtirken, böyle bir eğitim programını ikinci kez düzenlediklerini ifade etti. Toplam 69 kursiyere 60 saati teorik ve 20 saati uygulamalı olmak üzere toplam 80 saatlik eğitim verildiğini belirten Prof. Dr. Ferruh Ağca; Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Türkçe Öğretimi, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretimi, Karşılaştırmalı Edebiyat gibi bölümlere bu kurslarla yeni kapıların aralandığını ve kursiyerlerden bu fırsatları değerlendirmelerini istedi. Yurt içi ve yurt dışı görevler almalarını diledi. Prof. Ağca, Bu nedenle ESOGÜ TÖMER olarak ileride benzer kursları yeniden açmak istediklerini söyledi. Programın açılmasına verdikleri destek için Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen’e teşekkür eden Prof. Dr. Ferruh Ağca; sözlerini tüm kursiyerleri kutlayıp, alanlarında başarılar dileyerek tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ve kokteyl ile sona erdi.  

Fotoğraflar için tıklayınız