TR | EN
2023-2024 Akademik Yılı Oryantasyon Toplantısı

Etkinlik Tarihi: 20 Ekim 2023 14:00

 

ESOGÜ TÖMER ORYANTASYON PROGRAMI
Merkezimizde Türkçe hazırlık eğitimi alacak öğrencilerin bir kısmının katılımıyla 20 Ekim Cuma günü saat 14'te Yabancı Diller Yüksekokulu binası konferans salonunda oryantasyon programı gerçekleştirildi. Programa TÖMER Müdürü Doç. Dr. Oktay Berber, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Tuba Onat Çakıroğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Aliye Nur Ercan Güven ile birlikte merkezin idari ve akademik personeli de katıldı.
Merkez Müdürü Doç. Dr. Oktay Berber açılış konuşmasında; TÖMER'in üniversitenin uluslararası öğrencilerine Türkçe hazırlık eğitimi veren bir birim olduğunu ifade ederek merkezin yönetimi, bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetleri, derslerin genel işlenişi gibi konularda bilgiler aktararak başarılı bir akademik yıl diledi.
Uluslararası Öğrenci Kulübü'nün de davet edildiği programda kulüp temsilcisi uluslararası öğrenciler faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı. Daha sonra geçtiğimiz akademik yıl TÖMER'i tamamlayan Türkiye Burslusu öğrenciler TÖMER'deki deneyimleri ve uluslararası öğrencilerin karşılaştıkları genel sorunlar hakkındaki tecrübelerini Türkçe, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça olarak aktardılar.
Konuşmaların ardından programa katılanlara hazırlanan ikramlar verildi.