ESOGÜ TÖMER'DEN BURSA GEZİSİ
4.07.2024
Öne çıkan görsel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESOGÜ TÖMER)'nde Türkçe hazırlık eğitimi alan öğrencilerin Türk tarihi ve kültürü ile ilgili bilgilerinin arttırılması amacıyla 2 Temmuz 2024 Salı günü Bursa'ya gezi düzenlendi. ESOGÜ TÖMER yönetimi ve akademik personelinin de katıldığı gezi Cumalıkızık köyü ile başladı. Burada gerçekleştirilen kahvaltı sonrasında öğrenciler bir yandan Cumalıkızık köyü hakkında bilgilendirilirken diğer yandan da Anadolu Türk mimarisi ile ilgili gözlem yaptılar. Daha sonra Panorama 1326 Fetih Müzesi'ne geçildi. Burada Osmanlı Devleti'nin ilk başkentlerinden biri olan Bursa'nın fethi ve bölgenin Türk tarihindeki yeri hakkında bilgilendirilen öğrenciler müzeyi gezerek hatıra fotoğrafı çektirdiler. Müze ziyareti ardından Ulu Cami'yi gezen öğrenciler tarihî çarşıyı dolaştılar. Buradaki serbest zaman ardından Barakfakih'teki akşam yemeği sonrasında Eskişehir'e geri dönüldü.