TR | EN
NEVRUZ SÖYLEŞİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
22.03.2024
Öne çıkan görsel


Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanlığı ile Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından 21 Mart 2024 Perşembe günü “Türk Dünyasında Nevruz” başlıklı söyleşi gerçekleştirildi. ESOGÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Oktay Berber moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde Türkçe hazırlık eğitimleri devam eden Türk Dünyasından öğrenciler konuşmacı olarak yer aldı.

Söyleşiye Doç. Dr. Oktay Berber tarafından Türklerin millî bayramı olan Nevruzun kökeni, Türkler için anlamı ve bugünkü değeri hakkında bilgiler aktarılarak başlandı. Daha sonra Kazakistanlı öğrenciler Assylzhan Ruslan, Gulbakyt Kaniyeva ve Karlygash Tanat Kazakistan’daki nevruz kutlamaları hakkında bilgi verdi. Ardından Dina Mamyrkhan baharın gelişi ile ilgili bir şiir okundu. Son olarak söz alan Kırgızistanlı öğrenci Elkhan Temirbekov da Nevruzun Kırgızların hayatındaki anlamına değindi. Kazakistanlı öğrenci Yedil Yernur ise dombra icrasıyla söyleşiye eşlik etti. Söyleşinin akabinde TÖMER’de hazırlık eğitimi alan Türk Dünyasından öğrenciler izleyenlere halk oyunu gösterilerini sundu.

Programın sona ermesi ardından kürsüye davet edilen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emine Gümüşsoy, programın hazırlanmasında emeği geçen Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğüne, hocalarına ve öğrencilerine teşekkür ederek katılımcıların belgelerini takdim etti.