TR | EN
YDTÖS-8/2024 SERTİFİKA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
12.02.2024
Öne çıkan görsel

Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı-8/2024 sonunda başarılı olan kursiyerlerimiz düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert'in davetli olduğu törene, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emine Gümüşsoy, Prof. Dr. Hakan Demiral, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Oktay Berber, müdür yardımcıları Doç. Dr. Tuba Onat Çakıroğlu, Dr. Öğr. Üyesi Aliye Nur Ercan Güven, TÖMER yönetim kurulu üyeleri, akademik ve idari personeli ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Melike Gökcan katıldı.

Program açılış konuşmaları ile başladı. Törenin açılış konuşmasında kursiyerleri temsilen konuşan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Efruziye Nazmiye Bayhan; sertifika programının kendilerine katkılarından söz ederek yabancı dil olarak Türkçe öğretmenin zor ama aynı zamanda keyifli bir süreç olduğunu ve bu alanda görev yapabilmeyi istediklerini belirtti. Ardından söz alan ESOGÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Oktay Berber, sekizincisini düzenledikleri sertifika programı ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin yabancı dil olarak Türkçe öğretimine sundukları katkılardan bahsederek katılımcıların verilen sertifikaları en iyi şekilde değerlendirmelerini diledi. Açılış konuşması için kürsüye davet edilen Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert; son dönemde Türk Dil Kurumunun Türkçe öğretimine yönelik başlattığı çalışmalardan söz ederek kurumlararası işbirliğine verilen öneme değindi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Son olarak açılış konuşmasını yapan ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak ise programa katkılarından dolayı Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert başta olmak üzere TÖMER yönetimine, akademik ve idari personele teşekkürlerini sundu. Sertifika programına dâhil olan kursiyerlerin yalnızca Türkçe öğretmekle kalmayacağını aynı zamanda geleceğin kültür elçilerini yetiştireceklerini vurgulayarak kursiyerlerin aldıkları sertifikalarla birlikte önemli bir misyon yüklendiklerini belirtti.
Sertifika töreni ardından Öğr. Gör. Dr. Tuncay Dağlı ile birlikte ESOGÜ TÖMER’de A2 ve B1 seviyesinde Türkçe öğrenimine devam eden farklı ülkelerden öğrenciler Türk müziği icra etti. Tören toplu fotoğraf çekimi ardından gerçekleştirilen ikramla sona erdi.

 

 

https://www.sonhaber.com.tr/tomerde-sertifika