TR | EN
YABANCI DİL OLATAK TÜRKÇE ÖĞRETİMİ SERTİFİKA TÖRENİ YAPILDI
4.02.2023
Öne çıkan görsel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (ESOGÜ TÖMER) her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programının yedincisi 3 Şubat 2023 tarihinde tamamlandı. Programın kapanış dersi Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin tarafından verildi. Prof. Dr. Gülsevin öğleden sonra da ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak’ı makamında ziyaret etti. Görüşmeye Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Erdağ, Prof. Dr. Hakan Demiral, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Gümüşsoy, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Melike Gökcan, Sözlükbilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Erdoğan Boz ve TÖMER Müdürü Doç. Dr. Oktay Berber de katıldı. Görüşmede Türk Dil Kurumu ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği akademik faaliyetlerden söz edildi. Ziyaret sonunda Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gülsevin tarafından Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak’a yabancı dil öğretiminin en eski kaynaklarından biri olarak değerlendirilen ve Kaşgarlı Mahmud tarafından kaleme alınan Dîvânu Lugati’t-Türk’ün Türk Dil Kurumu tarafından basılan çeviri ve inceleme kitabı hediye edildi. Görüşmenin ardından heyet ESOGÜ Otel’de düzenlenen sertifika törenine geçti.

Heyet dışında törene ESOGÜ TÖMER Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Tuba Onat Çakıroğlu, Dr. Öğr. Üyesi Aliye Nur Ercan Güven ile birlikte TÖMER yönetim kurulu üyeleri Doç. Dr. Volkan Marttin, Doç. Dr. Ersin Karademir, Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Sami İşlek ile TÖMER akademik ve idari personeli de katıldı. Açılış konuşmasında katılımcıları selamlayan ESOGÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Oktay Berber, merkezin faaliyetlerinden bahsederek on yıllık bir birim olarak Türk dili ve kültürüne yaptıkları hizmetler hakkında bilgi verdi. Yedincisi düzenlenen sertifika programında 2023 yılıyla birlikte toplam 528 kişiye Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi yeterlilik sertifikası verildiğini belirterek programın gerçekleştirilmesinde başta Türk Dil Kurumu Başkanı olmak üzere katkı sağlayan akademik personele şükranlarını sundu. Ardından Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Çolak, Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi sertifika programında emeği geçenlere teşekkür etti ve Eskişehir’de söz konusu programı gerçekleştiren tek merkez olması dolayısıyla ESOGÜ TÖMER’in faaliyetlerinden memnuniyetini dile getirdi.

Açılış konuşmalarının tamamlanması ardından Öğr. Gör. Dr. Tuncay Dağlı yönetiminde ESOGÜ TÖMER’de Türkçe öğrenme süreci devam eden Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin yabancı uyruklu öğrencilerinin seslendirdikleri Türk Sanat Müziği şarkılarından oluşan mini bir konser verildi. Konserin ardından programı başarıyla tamamlayan 58 kursiyere protokol tarafından sertifikaları takdim edildi. Toplu fotoğraf çekimi ardından yapılan ikram ile tören sona erdi.

03.02.2023