TR | EN
Kısmi Zamanlı Öğretici Alımı Yapılacaktır!
8.12.2023

Üniversitemiz Yönetim Kurulunun 06.12.2023 tarih ve 13320152-050.02.04-49 sayılı kararı ile 07.09.2022 tarihli ESOGÜ TÖMER kurs yönergesinin 26. maddesine istinaden 2023-2024 akademik yılında ders ücreti karşılığında görevlendirilmek üzere dört (4) adet Kısmi Zamanlı Öğretici alımı yapılacaktır. Aşağıdaki şartları sağlayan adayların ilgili evraklarla birlikte belirtilen tarihe kadar ESOGÜ TÖMER sekreterliğine şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. 25 Aralık 2023’ten sonra yapılacak müracaatlar dikkate alınmayacak olup, süreç aşağıda ifade edildiği gibi ilerleyecektir. Şartları sağlayan ve göreve başlaması uygun görülen adaylar ESOGÜ TÖMER’in ihtiyaç duyduğu dönemlerde ders ücreti karşılığında görevlendirilecektir.

     a)İlan Şartları, Başvuru ve Değerlendirme

      Başvuru şartları ve belgeler:

      -Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Dil Bilimi, Karşılaştırmalı Edebiyat, Türk Dili ve Edebiyatı ile dil ve edebiyat bölümleri, Sınıf Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümlerinin birinden mezun olmak ve bu alanlarda yüksek lisansını tamamlamış olmak. (Başvuru yapacaklar arasında doktora öğrenimine devam edenlerin tercihen ders aşamasını geçmiş olması beklenmektedir.) (Başvuru yapacak kişi bu şartı sağladığına dair mezuniyet belgesini/diploma örneğini sunmalıdır. Doktora öğretimine devam edenler hangi aşamada olduğunu belgeleyen öğrenci belgesi sunmalıdır.)

      -Tercihen yabancılara Türkçe öğretimi konusunda tecrübeli olmak (Başvuru yapacak kişinin ilgili alanda tecrübe sahibi olduğunu resmî bir evrakla ve e-devlet üzerinden hizmet dökümü ile belgelendirmesi gerekmektedir.),

      -Yabancılara Türkçe Öğretimi Sertifikası sahibi olmak,

      -Eskişehir’de ikamet ettiğini belgelendirmek,

      -Başvuru dilekçesinde belirtilen belgeler (Başvuru dilekçesi için tıklayınız.)

      b) Başvuru koşullarını sağlayan adayların 25.12.2023 tarihi mesai bitimine kadar yukarıdaki şartları sağladığına dair belgeler ve nüfus cüzdanı fotokopisi, adli sicil kaydı, sağlık raporu ile ESOGÜ TÖMER sekreterliğine şahsen başvurması gerekmektedir.

      c) Koşulları sağlayıp başvuruları kabul edilenler 27.12.2023 tarihinde https://tomer.ogu.edu.tr/ uzantılı web sayfasında ilan edilecektir.

      d) Başvurusu kabul edilen adaylar bilim sınavı için 29.12.2023 tarihinde saat 9.30'da ESOGÜ TÖMER'de hazır bulunmalıdır.

      e) Sınav sonuçları 02.01.2024 tarihinde https://tomer.ogu.edu.tr/ uzantılı web sayfasında ilan edilecektir.

      f) Sınavda başarılı olanlar 08.01.2024 tarihinden itibaren ihtiyaç hâlinde TÖMER’deki Türkçe hazırlık eğitimi derslerinde ders ücreti karşılığında görevlendirilecektir. Ders ücreti ödemeleri ise 2914 sayılı kanunun 11. maddesinde tarif edilen sınırları aşmayacak şekilde yapılacaktır.