Türkçe Seviye Belirleme Sınavı (Muafiyet / Yeterlilik) Başvuruları
7.06.2022

Sınav başvuruları sona ermiştir. Bir sonraki Türkçe Seviye Belirleme/Yeterlilik/Muafiyet Sınavı 20 Eylül Salı günü yapılacak olup duyuru ve başvurular 1 Eylül'de başlayacaktır.

SINAV HAKKINDA

Sınava Türkçe seviyesini belirlemek veya Türkçe bildiğini belgelemek isteyen yabancı uyruklular katılabilir.

Üniversitemize kabul edilen yabancı uyruklu öğrencilerden Türkçe bilen ancak Türkçe belgesi olmayanlar bu sınava girmelidir.

Sınav sonucunda Türkçe seviyesi B1 ve üstü çıkan öğrencilere sertifika verilir.

Sınavda yeterli seviyeyi sağlayamayan öğrenciler ESOGÜ TÖMER'de kursa kayıt yaptırabilirler. (TÖMER kurs kayıt işlemleri ve kurs ücretleri için buraya tıklayınız.)

Sınav okuma, dinleme, yazma, konuşma bölümlerinden oluşmaktadır. Sınav yaklaşık 4 saat sürmektedir.

Sınav sonuçları aynı gün ilan edilmektedir ve sınava giren kişi sayısı az ise aynı gün belgeler verilmektedir. Bu nedenle sınav günü saat 17'ye kadar ESOGÜ TÖMER'de bulunabilecek şekilde gününüzü planlayınız.

Sınav yüz yüze yapılacaktır

Aşağıdaki puanlara göre sınav sonucu belirlenmektedir:

A1: 35-45

A2: 46-55

B1: 56-70

B2: 71-84 (Lisans eğitimi alabilir)

C1: 85-100 (Yüksek lisans/doktora eğitimi alabilir)

DİKKAT: Seviye Tespit Sınavına ESOGÜ TÖMER'de en fazla iki defa girebilirsiniz. Sınav ücretleri geri iade edilmemektedir.

SINAV BAŞVURUSU (Aşağıdaki Sınav Başvuru Formuna Tıklayınız)

Sınav ücreti bankaya ödendikten sonra aşağıdaki başvuru formu doldurulmalıdır.

Sınav Ücreti: 400 Türk Lirası

BANKA ADI: T.C. Ziraat Bank Eskişehir Şubesi (İki Eylül Caddesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yanı) (Ödemeler bankaya giderek veya havale/eft yoluyla yapılabilir. Başvuru formu için ödeme makbuzunu saklayınız!)

IBAN: TR300001000117400130766061

HESAP SAHİBİ: OSMANGAZİ ÜNV.DÖNER SERM.SAYMANLIK TÖMER

NOT: Herhangi bir sebeple sınava girilmediğinde ödenen ücretler iade edilmemektedir.

Sınav Başvuru Formu (19 Ağustos 2022 saat 23.59'a kadar başvuru yapılmalıdır.)

NOT: Ödemeyi yaptıktan sonra formu doldurunuz ve 23 Ağustos Salı günü en geç saat 9.30'da pasaportunuz, ödeme dekontunuz, kalem ve silginiz ile ESOGÜ TÖMER'de olunuz. Sınavla ilgili bir değişiklik söz konusu olduğunda başvuru sırasında yazdığınız e-posta adresine bilgilendirme yapılacaktır. Bu nedenle e-posta adresinizi düzenli olarak kontrol ediniz.