Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı-6/2022
1.12.2021

Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı-6/2022

PROGRAMIN KAPSAMI ve UYGULANIŞI

1. Fakültelerin Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türkçe Eğitimi, Türkçe Öğretmenliği, Karşılaştırmalı Edebiyat, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Dil Bilim, Sınıf Öğretmenliği, yabancı dil ve edebiyat (İngiliz Dili ve Edebiyatı, Rus Dili ve Edebiyatı, Arap Dili ve Edebiyatı vb.) bölümlerinden mezunlar ya da bu bölümlerde okuyan lisans (3. ve 4. sınıflar) ile yine bu alanlarda eğitimine aktif devam eden yüksek lisans ve doktora öğrencileri ve mezunlar için "Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı-6/2022" düzenlenecektir.

2. Yukarıda adı geçen alanlarda öğretim üyesi veya öğretim elemanı olanlar da sertifika programına katılabilirler.

3. Yukarıda ilan edilen ilk iki madde kapsamında olup sertifika programına başvuracakların kayıt işlemleri ESOGÜ TÖMER’de yapılacaktır. Sertifika programına kayıtlar 13 Aralık 2021-21 Ocak 2022 tarihleri arasındadır.

4. Sertifika programı ücretleri istenildiği takdirde Aralık (13-31 Aralık 2021) ve Ocak (3-21 Ocak 2022) aylarında olmak üzere iki eşit taksitte aşağıda belirtilen banka hesabına yapılabilir. Peşin ödeme yapmak isteyenler için son tarih 21 Ocak 2022’dir. Ödeme yapanlar içerisinde yukarıdaki ilk iki madde kapsamında olmayanların tespit edilmesi halinde sertifika programına kayıtları sonlandırılacak ve ücret iadeleri yapılmayacaktır. Ayrıca herhangi bir sebeple programa katılmaktan vazgeçenlerin ücretleri de iade edilmeyecektir.

5. Program kontenjanla sınırlıdır. Programa yalnızca T.C. vatandaşları katılabilir.

6. Kursiyerler 60 saatlik çevrimiçi teorik derslerle birlikte 20 saatlik yüz yüze gözlem ve uygulama yapacaklardır. Kursiyerler, gözlem için yabancı öğrencilerden oluşan sınıflarda ESOGÜ TÖMER öğretim elemanlarının derslerini takip edeceklerdir. Her kursiyer uygulamada ise yabancı öğrencilerin düzeyine uygun biçimde kendi hazırlayacakları ders materyaliyle ESOGÜ TÖMER öğretim elemanlarına ders anlatımı yapacaklardır. Bu dersler öğretim elemanları tarafından değerlendirilecektir. Süreci tamamlayan ve değerlendirme sonucunda 70 (yetmiş) puan ve üzeri alan kursiyerlere "Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifikası" verilecektir.

7. Sertifika programındaki teorik dersler çevrimiçi yapılacağından adayların kamera ve mikrofonu çalışan bir cihaza (internet erişimi olan cep telefonu veya bilgisayar) sahip olmaları gerekmektedir.

PROGRAMIN SÜRESİ

Teorik Dersler (Gün ve saatler için “Program Takvimi” kısmına bakınız!)

60 Ders Saati

Uygulama/Gözlem (Gün ve saatler için “Program Takvimi” kısmına bakınız!)

20 Ders Saati

ÜCRET:

1400 TL (Birinci maddede belirtilen alanlarda mezunlar, üniversite ve diğer kurum personeli)

1000 TL (Üniversitelerin birinci maddede belirtilen aktif öğrencilerini kapsamaktadır.)

08.01.2002 tarihli 4736 sayılı Kanunun Madde-1’de değişiklik yaparak 08.02.2002 tarih ve 24665 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 28.01.2002 tarih ve 2002/3654 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereğince üniversitelerin aktif öğrencileri için program ücreti ESOGÜ TÖMER Yönetim Kurulu Kararıyla 1000 TL olarak belirlenmiştir.

Önemli: Ödeme yapanlar içerisinde yukarıda ifade edilen ilk iki madde kapsamında olmayanların tespit edilmesi halinde sertifika programına kayıtları sonlandırılacak ve ücret iadeleri yapılmayacaktırAyrıca herhangi bir sebeple programa katılmaktan vazgeçenlerin ücretleri de iade edilmeyecektir.

ESOGÜ TÖMER HESAP NUMARASI

BANKA ADI: T.C. Ziraat Bank Eskişehir Şubesi (İki Eylül Caddesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yanı)

IBAN: TR300001000117400130766061

HESAP SAHİBİ: OSMANGAZİ ÜNV.DÖNER SERM.SAYMANLIK TÖMER

Dikkat: "TC Kimlik Numarası, Kursiyerin Adı-Soyadı, YDTÖS-2022 Ücreti" ifadeleri makbuz üzerine yazılmalıdır. (Örnek: 01234567890 – Arzu Yılmaz – YDTÖS-2022) Lütfen banka görevlisini uyarınız.

Ödemeler gerekli bilgiler yazılmak koşuluyla havale ya da EFT yoluyla da yapılabilir.

PROGRAM TAKVİMİ

13 Aralık 2021 – 21 Ocak 2022

Kayıtlar (ESOGÜ TÖMER’e yapılacaktır.)

13-31 Aralık 2021

Program ücreti 1. taksit ödeme tarihi

03-21 Ocak 2022

Program ücreti 2. taksit ödeme tarihi

21 Ocak 2022

Peşin ücretin ödeneceği son tarih ve kayıtların tamamlanması

31 Ocak 2022

Grupların ve programın ilanı

14 - 25 Şubat 2022

Teorik Dersler (Online; hafta içi her gün 18.00-21.30)

14 Şubat 2022, saat 13.00-16.30

17 Şubat 2022, saat 13.00-16.30

Gözlem Dersleri (Yüz yüze; öğrenci sayısına göre gruplanacaktır.)

21 – 25 Şubat 2022

Uygulama Dersleri (Yüz yüze; grup programına uygun olarak katılmak gerekir.)

28 Şubat 2022

Uygulama Derslerinin Puanlarının İlanı

04 Mart 2022

Sertifika Töreni (Pandemi koşullarının uygun olması durumunda tören yapılacaktır.)

.

KAYITLAR

Kayıtlar için Gerekli Belgeler (Aşağıdaki belgeler ESOGÜ TÖMER'e teslim edilmelidir.)

- Nüfus cüzdanı fotokopisi

- Öğrenim Belgesi / Diploma (Aslı ve fotokopisi)

- Vesikalık Fotoğraf (1 adet)

- Ücretin yatırıldığını gösterir makbuz/dekont (Ödemeler yukarıda belirtilen banka hesabına yapılmalıdır.)

- Başvurunuz sırasında eposta adresinizi tam ve okunaklı biçimde kaydettirmeniz oldukça önemlidir. Online yapılacak teorik derslerin bağlantıları kayıt sırasında vereceğiniz eposta adreslerine gönderilecektir.

Önemli: Ödeme yapanlar içerisinde ilk iki madde kapsamında olmayanların tespit edilmesi halinde sertifika programına kayıtları sonlandırılacak ve ücret iadeleri yapılmayacaktırAyrıca herhangi bir sebeple programa katılmaktan vazgeçenlerin ücretleri de iade edilmeyecektir.

ESOGÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi

Yabancı Diller Yüksekokulu Binası B2 Blok 1. Kat Meşelik Yerleşkesi 26040 Eskişehir

Telefon: +90 239 37 50 Dahili: 6385

Web adresi: tomer.ogu.edu.tr