KAYITLAR BAŞLADI! YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE ÖĞRETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI-4/2020
26.11.2019

PROGRAMIN KAPSAMI ve UYGULANIŞI

1. Fakültelerin Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türkçe Eğitimi, Türkçe Öğretmenliği, Karşılaştırmalı Edebiyat, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Dil Bilim, Sınıf Öğretmenliği, yabancı dil ve edebiyat (İngiliz Dili ve Edebiyatı, Rus Dili ve Edebiyatı, Arap Dili ve Edebiyatı vb.) bölümlerinden mezunlar ya da bu bölümlerde okuyan (3 ve 4. sınıflar) lisans öğrencileri için "Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı-4/2020" düzenlenecektir.

2. Yukarıda adı geçen alanlarda araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi olarak görev yapanlar da sertifika programına kursiyer olarak katılabilirler.

3. Program için öncelikle ön kayıt internet üzerinden alınacak ve başvuruları uygun görülen adayların listesi kesin kayıt için ilan edilecektir. Kesin kayıtlar ESOGÜ TÖMER'de yapılacaktır.

4. Kesin kayıt hakkı kazanan adaylar ücretlerini kayıt tarihleri arasında (06-17 Ocak 2020) ESOGÜ TÖMER adına belirtilen hesaba yatıracaklardır. Ön kayıtta ücret yatırılmamalıdır.

5. Program kontenjanla sınırlıdır.

6. Kursiyerler 60 saatlik teorik derslerle birlikte 20 saatlik gözlem ve uygulama yapacaklardır. Kursiyerler, gözlem için yabancı öğrencilerden oluşan sınıflarda ESOGÜ TÖMER öğretim elemanlarının derslerini takip edeceklerdir. Her kursiyer uygulama da ise yabancı öğrencilerin düzeyine uygun biçimde kendi hazırlayacakları ders notuyla ESOGÜ TÖMER öğretim elemanlarına ders anlatımı yapacaklardır. Bu dersler öğretim elemanları tarafından değerlendirilecektir. Bu süreçleri tamamlayan kursiyerlere "Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifikası" verilecektir.

PROGRAMIN SÜRESİ

Teorik Dersler

60 Ders Saati

Uygulama/Gözlem

20 Ders Saati

ÜCRET:

1800 TL (Mezunlar, üniversite ve diğer kurum personeli)

1200 TL (Üniversitelerin aktif lisans ve lisansüstü öğrencilerini kapsamaktadır.)

ESOGÜ TÖMER HESAP NUMARASI

BANKA ADI: T.C. Ziraat Bank Eskişehir Şubesi (İki Eylül Caddesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yanı) (Tıkla)

IBAN: TR300001000117400130766061

Dikkat: "TC Kimlik Numarası, Kursiyerin Adı-Soyadı, YDTÖS-2020 Ücreti" ifadeleri makbuz üzerine yazılmalıdır. (Örnek: 01234567890 – Arzu Yılmaz – YDTÖS-2020) Lütfen banka görevlisini uyarınız.

Ödemeler gerekli bilgiler yazılmak koşuluyla havale ya da EFT yoluyla da yapılabilir.

PROGRAM TAKVİMİ

01 Aralık – 31 Aralık 2019

Ön kayıtların internet üzerinden alınması

3 Ocak 2020

Kesin kayıt hakkı kazananların ilanı

06-17 Ocak 2020

Ücretlerin yatırılması ve kesin kayıtların tamamlanması

17 Ocak 2020

Grupların ilanı

20 - 26 Ocak 2020

Teorik ve Gözlem Dersleri

27 Ocak - 02 Şubat 2020

Teorik ve Uygulama/Gözlem Dersleri

31 Ocak 2020

Uygulama Derslerinin Puanlarının İlanı

02 Şubat 2020

Sertifika Töreni

ÖN KAYIT

Ön Kayıt Formu (Açılan penceredeki yönergeyi takip ediniz.)

Kesin Kayıt için Gerekli Belgeler

- Nüfus cüzdanı fotokopisi

- Öğrenim Belgesi / Diploma

- Fotoğraf (2 adet)

- Ücretin yatırıldığını gösterir makbuz/dekont

Önemli: Ön kayıtta verilen bilgilerin kesin kayıtta ibraz edilmemesi durumunda ön kayıt iptal edilecektir.

ESOGÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi

Yabancı Diller Bölümü Binası B2 Blok 1. Kat Meşelik Yerleşkesi 26480 Eskişehir

Dış Hat: +90 222 22 77 988 Dahili: 6385

Web adresi: tomer.ogu.edu.tr

e-mail: tomer@ogu.edu.tr

Facebook: @esogutomerTR

ESOGÜ TÖMER'e ulaşmak için okutunuz.