EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ZİYARET
28.12.2023
Öne çıkan görsel

EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ MERKEZİMİZİ ZİYARET ETTİ

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri Eğitim Fakültesi Matematik Ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Emre Ev Çimen ile birlikte "Okul Dışı Öğrenme Ortamları" dersi kapsamında merkezimizi ziyaret etti. Öğrencileri karşılayan Müdür Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Aliye Nur Ercan Güven tarafından merkezimiz hakkında çeşitli bilgiler aktarılarak yabancı uyruklu öğrencilere Türkçe öğretiminde kullanılan materyaller tanıtılarak uygulanan sistem hakkında bilgi verildi. Öğrenciler daha sonra farklı düzeylerde Türkçe hazırlık eğitimi verilen sınıflarda uluslararası öğrencilerle birlikte derse katılarak gözlem yaptılar. Gözlemin ardından öğrencilerden alınan geri bildirimlerde yabancı uyruklu öğrencilere karşı farkındalık oluştuğu belirtildi. Öğrenciler ayrıca üç ay gibi kısa bir sürede hiç Türkçe bilmeyen uluslararası öğrencilerin dersleri anlama ve kendilerini ifade edebilme becerilerinden çok çok etkilendiklerini ifade ettiler. Merkezimiz yönetimi ve öğrencilerin hatıra fotoğrafı çektirmeleri ardından ziyaret sona erdi.