ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ İLE YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ İŞBİRLİĞİ
24.05.2017

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü Arasında Yaz Okulu İşbirliği Protokolü İmzalandı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, ESOGÜ TÖMER Müdürü Prof. Dr. Ferruh Ağca, Yunus Emre Enstitüsü İnsan Kaynakları ve İdari İşler Müdürü H. Caner Akkurt, ESOGÜ TÖMER Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Adem Koç, Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Eğitim Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Duygu Nihal Eker görüşmede biraraya geldiler. Yunus Emre Enstitüsü 2017 Yaz Okulu kapsamında Türkiye’ye gelecek olan 685 öğrenciden 20 farklı ülkeden 20 öğrenciye Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESOGÜ TÖMER)’nin rehberlik etmesi hususu görüşüldü. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin ev sahipliği yapacağı bu program kapsamında öğrenciler ESOGÜ TÖMER’de Türkçe dersleri görecekler ve Eskişehir ile civarında Türk kültürüne ait unsurları incelemeleri, öğrenmeleri ve uygulamalar yapmaları planlandı.

Güzel ve verimli bir yaz okulu geçmesi temennisinde bulunularak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında protokol imzalandı. 18 ila 35 yaş arasındaki öğrenci ve meslek sahibi 20 misafir ESOGÜ TÖMER’de Türkçe derslerini sürdürürken öğleden sonra, akşam ve hafta sonlarında da Türk kültürüne ait incelemeler ve uygulamalar yapacaklar. Eskişehir’de bulunan kamu, belediye ve diğer kuruluşlarla da işbirliği yapılması planlanmaktadır.