ESOGÜ TÖMER ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İFTAR YEMEĞİ VE MEZUNİYET TÖRENİ
24.05.2019

Dünyanın farklı coğrafyalarından gelerek Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde lisans ya da lisansüstü öğrenim görecek uluslararası öğrencilerin Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)’ndeki Türkçe öğrenimleri tamamlanmak üzeredir. Ekim ayında ESOGÜ TÖMER’de Türkçe öğrenmeye başlayan iki yüze yakın uluslararası öğrenci, bugün itibariyle Türkçe bir anlatıyı kolaylıkla anlayabilecek, kendilerini ifade edebilecek, alanlarıyla ilgili akademik literatürü takip edebilecek seviyeye gelmişlerdir.

ESOGÜ TÖMER’de Avrupa ve Balkanlardan, Kafkasya ve Rusya’ya, Orta Asya ve Moğolistan’a, uzak Asya’ya, Arap yarım adasına ve Afrika’ya varıncaya kadar çeşitli ülkelerden gelen iki yüz öğrenci, 22.05.2019 tarihinde ESOGÜ OTEL’de, Rektörümüz Prof. Dr. Kemal ŞENOCAK, Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Ali ARSLANTAŞ, Prof. Dr. Ahmet ÇABUK, Prof. Dr. Kamil ÇOLAK, TÖMER yönetimi ve akademik personelinin katılımıyla iftar ve mezuniyet programında bir araya geldi. Uluslararası öğrencilerin ülkemiz, üniversitemiz ve TÖMER hakkında duygu ve düşüncelerini dile getirdiği program, yine öğrencilerin okuduğu Türkçe şiir ve şarkılar ile sona erdi. Programın kapanışında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali ARSLANTAŞ öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin Türkçe seviyelerini çok beğenen Prof. Dr. Ali ARSLANTAŞ onları ve TÖMER öğretim elemanları tebrik etti.

Fotoğraflar için tıklayınız.