TR | EN
Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı Töreni
19.04.2017
Öne çıkan görsel

Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı Töreni

Üniversitemiz Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)’nin 23 Ocak-10 Şubat 2017 tarihleri arasında düzenlediği “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı”nı başarıyla tamamlayan 119 kursiyere sertifikaları törenle verildi. Törene Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alparslan Birdane ve Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu da katıldı. 
Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenin açılışında konuşan TÖMER Müdürü Prof. Dr. Ferruh Ağca, yurt dışından gelen öğrencilere Türkçe öğretmenin yanı sıra sertifika programları düzenlemenin de TÖMER‘in görevleri arasında yer aldığını belirtirken, böyle bir eğitim programını ilk kez düzenlediklerini ifade etti. Toplam 119 kursiyere 50 saati teorik ve 25 saati uygulamalı olmak üzere toplam 75 saatlik eğitim verildiğini belirten Prof. Dr. Ferruh Ağca; kursiyerlerin heyecan, ilgi ve gayretlerinin kendilerini umutlandırdığını, bu nedenle ESOGÜ TÖMER olarak ileride benzer kursları yeniden açmak istediklerini söyledi. Programın açılmasına verdikleri destek için Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ile Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu ve Prof. Dr. Alparslan Birdane’ye teşekkür eden Prof. Dr. Ferruh Ağca; programın hazırlanması, tanıtımı ve aksamadan yürütülmesindeki çabalarından dolayı TÖMER Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Adem Koç ve Yrd. Doç. Dr. Ersin Karademir ile eğitim kadrosuna da teşekkür etti. Prof. Dr. Ferruh Ağca sözlerini tüm kursiyerleri kutlayıp, alanlarında başarılar dileyerek tamamladı. 
 Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, uluslararasılaşan dünyada TÖMER’in kendileri için bir başlangıç noktası olduğunu belirtirken, dünyanın en çok konuşulan dilleri arasında yer alan Türkçe’nin yaygınlaştırılmasında TÖMER’in çabalarının taşıdığı öneme değindi. Osmanlı Devleti’nin kurulduğu, Osman Bey’in adına hutbe okutulmuş olan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda çok önemli bir yeri olan Eskişehir’de böyle bir eğitimin yapılmasının çok anlamlı olduğunu da vurgulayan Prof. Dr. İlhami Ünlüoğlu, eğitim programının düzenlenmesine emeği geçen herkese teşekkür ederek ve kursiyerleri kutlayarak sözlerini tamamladı. Açılış konuşmalarının ardından 6 kursiyere diğer kursiyerleri de temsilen sertifikaları takdim edildi. Etkinlik kokteyl ile sona erdi. 
(ESOGÜ Basın ve Halkla İlişkiler Birimi)
Tüm kursiyerlerimize başarılar dileriz.