YEE Öğrencilerinden Anlamlı Ziyaret
1.08.2017

Yunus Emre Enstitüsü öğrencileri ile ESOGÜ TÖMER öğretim elemanları yaz okulu kapsamında Sivrihisar'a gezi düzenlediler. Sabah Yunus Emre köyüne giden öğrenciler anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdiler ve duygulu anlar yaşadılar. Enstitü'nün adına ilham olan 13. yüzyıl mutasavvıf ve düşünürlerinden Yunus Emre'nin kabrini ziyaret eden öğrenciler dualar ettiler ve şiir okudular. Ardından Sivrihisar'a geçen öğrencileri Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü makamında ağırladı, onlara bilgiler verdi ve sohbet ettil. Ayrıca belediyeye bağlı el sanatları atölyelerinde yapılan ürünlerden ve belediyenin kültür hizmetlerinden oluşan hediyeler takdim etti. Öğrenciler Sivrihisar Belediyesi'nin Kadın Emeğinin Değerlendirilmesi Projesi kapsamında açtığı restoranda da Sivrihisar'a ait geleneksel yemeklerin tadına baktılar. Sivrihisar Belediyesi'nin restore ettirdiği sokakları, Açık Hava Heykel Müzesi'ni, Kilise'yi ve Zaim Ağa Konağı'nı ziyaret eden öğrenciler Sivrihisar'dan ayrıldılar.